SpecialSoftware

Programma's voor de Biljartsport

SpecialSoftware
     
Naar homepage

PK-Online 2.0.

 
Startscherm
PK-Online 2.0. is de moderne, web-based, versie van het programma PKSpecial dat in de jaren '90 is ontwikkeld voor op uw PC. PK-Online gaat echter een stuk verder: naast de werkzaamheden van de wedstrijdleider op de club, zijn nu ook de werkzaamheden van de Wedstrijdleider PK van het district volledig geautomatiseerd. In combinatie met een eigen pagina voor elk district op de bijbehorende website, kan met recht gesproken worden van een volledig geïntegreerd programma voor het beheer van de Persoonlijke Kampioenschappen. De voordelen van een web-based programma op een rijtje:
  • U heeft altijd de laatste versie; noodzakelijke updates hoeven niet meer verspreid te worden en niet meer afzonderlijk op uw computer geïnstalleerd te worden.
  • Als u overstapt op een nieuwe computer thuis, blijft het programma PK-Online gewoon beschikbaar via Internet.
  • Het maakt niet uit of u een Windows PC of een Mac hebt.
  • Elke wedstrijdleider op de club kan gebruik maken van het programma.
  • Wijzigingen die door de biljartbond worden doorgevoerd, worden onmiddellijk in het programma opgenomen.
relax
Functionaliteiten Beschrijving Opmerkingen
Intervallen
Alle disciplines zijn verdeeld in klassen en in alle klassen wordt gewerkt met intervallen. Spelers hebben in het systeem voor elke discipline een moyenne; het programma bepaalt automatisch aan de hand van de juiste tabel het aantal te maken caramboles. Ook de (complexe) regels voor het opstellen van de Ranglijsten en het bepalen van het start-moyenne voor een nieuwe evenement, worden door het programma automatisch toegepast.
Het spelen met intervallen wordt als proef nog toegepast in het seizoen 2020-2021. Als er daarna nieuwe reglementen worden opgesteld, worden die onmiddellijk opgenomen in PK-Online.
     
Modules
PK-Online is een geïntegreerd programma en bestaat uit 3 hoofdonderdelen:
  1. De automatisering van de werkzaamheden voor de Wedstrijdleider PK van de districten, als het maken van poules voorwedstrijden (in alle disciplines), het automatisch opmaken van de (complexe) ranglijsten en het automatisch bijhouden van de moyennes van de spelers. Gegevens van poule-indelingen en wijzigingen daarvan worden per e-mail automatisch naar de deelnemers gestuurd.
  2. De verwerking van de voorwedstrijden en finales door de wedstrijdleiders op de club. Anders dan bij PKspecial, zijn de deelnemers al bij de start ingevoerd en kan de verwerking web-based uitgevoerd worden (geen programma op de eigen pc en geen opslag op die pc).
  3. Een bijbehorende website met voor elk district een eigen pagina, waarop de leden alle informatie over de poule-indelingen en uitslagen van voorwedstrijden en finales kunnen vinden en de stand van alle evenementen live kunnen volgen.

PK-Online 2.0. is de sterk verbeterde versie van het programma uit 2019; de beveiliging is compleet vernieuwd, de lay-out is verbeterd en er zijn vele functionaliteiten toegevoegd.

PK-Online werkt als het ware in een pyramide-vorm: districts-finales leiden tot deelnemers aan een gewestelijke finale, die weer de deelnemers opleveren voor de nationale finale. Echter, de stappen na het niveau van een district, werken pas als alle districten in een gewest met PK-Online werken. Zolang dat niet het geval is, moet de WL PK de moyennes uit het gewest en nationaal even handmatig invoeren.

Twee belangrijke opmerkingen:
PK-Online is beschikbaar voor de imperatieve PK's die door de districten worden georganiseerd en de semi-imperatieve klassen (de Hoofdklassen) die op gewestelijk niveau worden georganiseerd.
PK-Online is gebaseerd op de officiële reglementen van de KNBB; afwijkingen daarvan zijn niet mogelijk.
     

 Veel van PKSpecial

De meeste functionaliteiten van het oude PKSpecial zijn ook in PK-Online beschikbaar, zoals het beheer van Voorwedstrijden en Finales met het systeem AVE of systeem De Bruin. Het wedstrijd-overzicht en de stand kan worden uitgeprint, alsmede de naamkaartjes en een overzicht om mee te geven aan de deelnemers. Nieuw is de werking van de Noodknop bij tussentijdse speler-uitval (nu ook bij Voorwedstrijden !). Na een druk op de knop wordt de gewenste speler verwijderd en wordt er een compleet nieuw wedstrijd-schema aangeboden gebaseerd op het aantal overgebleven spelers en het aantal tafels dat u gekozen hebt. De werking en de lay-out van PK-Online wijkt wat af van het oude programma, maar feitelijk wijst alles zich vanzelf. Uiteraard is er een uitgebreide handleiding beschikbaar, die u vanaf de website kunt downloaden.
Voordeel van PK-Online: u heeft altijd de laatste versie en u kunt op elke plek inloggen, als daar een internet-verbinding aanwezig is. Geen uitslagen meer uitprinten, inscannen en naar de wedstrijdleider zenden: één druk op de knop na afloop van uw evenement en de uitslag wordt automatisch naar uw WL district verstuurd.
     

 Abonnement en hulp

Districten kunnen een abonnement op het programma nemen, zodat alle verenigingen in hun district of werkgebied daar gebruik van kunnen maken. Het aantal voorwedstrijden en finales per jaar is onbeperkt. Neem contact op met hanseekels@gmail.com of bel 06-10018943 voor meer informatie.
NB1: SpecialSoftware kan u (gratis) helpen bij het éénmalig invoeren van de basisgegevens als Lokaliteiten, Clubs en spelers.
NB2: Het meest praktische is als u bij de start van een nieuw seizoen met PK-Online begint; houdt dan rekening met een paar weken voorbereidingstijd.

De prijs van een abonnement bedraagt € 350,= incl. btw per jaar.

NB: Om PK-Online 2.0. een jaar te kunnen proberen, is het seizoen 2020-2021 gratis.

update: 14-04-2020   © SpecialSoftware 2020