Over SpecialSoftware

SpecialSoftware is begin 2000 opgericht door Hans Eekels. In eerste instantie werden biljartprogramma's ontwikkeld als "stand-alone" programma's die de gebruiker moest downloaden en op de eigen computer moest installeren. De meest bekende programma's zijn PKspecial, ClubMatch en ToernooiProf en die zijn nog steeds op deze site te downloaden.

Enkele jaren geleden werd het "web-based" programma PK-Online ontwikkeld. Met dit programma konden de wedstrijdleiders op alle niveaus waarop PK's werden gespeeld (districts-, gewestelijk- en nationaal niveau), hun PK voorwedstrijden en finales organiseren. Het programma wordt nog door diverse districten gebruikt, maar de KNBB is met een ander programma een andere weg opgeslagen.

In 2022 heeft Hans Eekels de meeste ontwikkelde software overgedragen aan BiljartPoint. Dat betreft PK-Online voor KNBB-leden, PK-Online voor overige Biljartbonden en Roostergenerator voor het genereren van complete roosters bij de team-competitie.

De overige programma's van SpecialSoftware (AV-Online en Teams Toernooi-software) worden t.z.t. via BiljartPoint beschikbaar gesteld.

Informatie kunt u opvragen bij hanseekels@gmail.com
Hans Eekels